Alternatieve energie in België > Zonnepanelen > Zelf zonnepanelen maken

Zelf zonnepanelen maken

zelf zonnepanelen makenAls je nog meer geld wilt uitsparen dan kan je proberen om zelf je eigen zonnepanelen te maken. Het maken van je eigen zonnepanelen kan tot wel 10 maal goedkoper zijn dan de aanschaf van zonnepanelen.

Hou er wel rekening mee dat je toch enige kennis dient te hebben van electronica indien je wilt beginnen aan je zelfbouw zonnepanelen. Het blijft natuurlijk een complexe materie waarbij een goede handleiding nodig is maar hier komen we later op terug.

Onderdelen zonnepaneel kopen

De onderdelen van het zonnepaneel kan je in verschillende winkels kopen. Zo is een goede keuze Ebay waar je echt alles vind dat je nodig hebt om je eigen zonnepaneel te bouwen. Een andere winkel die zeker aangeraden kan worden is zelfzonnepanelenmaken.nl. In deze webshop vind je meer dan 50 componenten die gebruikt kunnen worden bij de bouw van de zonnepanelen.

Handleiding zelfbouw zonnepanelen

Natuurlijk heb je voor het maken van zonnepanelen een goede en uitgebreide handleiding nodig waar stap voor stap in uitgelegd wordt hoe je alles in elkaar steekt.

Een van de beste handleidingen is de green do it yourself handleiding. Dit is een handleiding waarin ze je aan de hand van zeer duidelijke video’s stap voor stap uitleggen hoe je zelf begint aan het bouwen van je eigen zonnepanelen. Hieronder vind je alvast een preview video van handleiding.

Website: http://www.greendiyenergy.com