Alternatieve energie in België > Zonne energie

Zonne energie

Zonne Energie, Toekomst of niet?

Iedereen kan de zon zien, ook al is deze ster maar liefst honderd vijftig miljoen KM van ons verwijderd. De zon straalt voortdurend energie naar onze planeet. Deze energie ontstaat door de kernfusie. Het zou zonden zijn als wij geen gebruik zouden maken van deze energie, deze energie is gratis en is er in overvloed. De zon stuurt zoveel energie dat hij zelfs te veel stuurt, maar liefst negenduizend keer te veel om alle bewoners op de aarde energie te geven. Zelfs de planten maken gebruik van deze energie. Door de zonne energie is de steenkool, aardgas en aardolie energie bronnen ontstaan. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de water energie afkomstig is van de zonne energie maar dat klopt niet helemaal.

Zonne-energie voor de mensheid!

zonne energieZonne-energie is een begrip geworden voor de mensheid. Het is eigelijk niet meer dan een technologie waarmee je de zonnestralen kan opvangen en gebruiken. Er bestaan twee soorten energie soorten. Je kan hem gebruiken door de warmte energie of door de licht energie. Waarom deze energie na al onze positieve eigenschappen toch nog niet zoveel gebruikt word is omdat je een grote oppervlakte nodig hebt om de hoeveelheid energie op te vangen.En nog enkele andere factoren dat je kan lezen op de zonnepanelen pagina. Momenteel is de landbouw één van de grootste gebruikers van deze energie vorm. Ze gebruiken het zelfs om zetmeel mee te oogsten. In heel wat landen waar de zon voortdurend schijnt is het makkelijk om de energie met een leuk truckje op te vangen. Hier gebruikt men spiegels om een kleiner oppervlakte te maken. Dit zal gecombineerd worden met de warmte van de zon omdat de spiegels erg warm zullen worden. Dit werkt op een principe van het maken van vuur met een vergrootglas. Deze toch wel biologische technologie zorgt voor voldoende stroom voor de bewoners. In Europa gebruikt men maar liefst 10 tot de 20 ste joule energie per jaar. Dit is veel te veel, wij gebruiken veel te veel energie. En dat moet opgelost worden!
zonnepanelen offerte

Auto op zonne-energie

Auto op zonne energieEr worden steeds meer uitvindingen gedaan met zonne-energie. Zo bestaat er al een zogenaamde zonnewagen die kan rijden met behulp van de zon. Er worden elk jaar opnieuw wedstrijden georganiseerd om deze technologie nog te verbeteren. In 2007 was de winnaar de auto waar een elftal studenten aan gewerkt hebben. Deze studenten kwamen uit diverse richtingen waardoor ze hun kennis konden samen leggen om deze auto te maken. Deze auto heeft maar 3 wielen. Of dit ook de auto van de toekomst zal worden weet niemand. Aangezien men nu ook bezig is aan auto’s op water energie. Je hoort het al, de technologie en uitvindingen zullen nooit stoppen. Met wat geluk word de deze vorm van energie de vervanger van de gewone elektrische stroom. Energiekiezen volgt alle vooruitgangen op en houd jullie op de hoogte!