Alternatieve energie in België > Duurzame energie

Duurzame energie

Duurzame Energie is goedkoop!Duurzame energie

Wat belangrijk is voor de meeste mensen is het geld dat je kan sparen door het kiezen van de juiste energiebron. Dit heet Duurzame energie, momenteel gebruikt men vooral da fossiele brandstoffen. Het probleem is dat deze stoffen in de aardbodem zitten en binnenkort op gebruikt zal zijn. Daarom is het nu belangrijk om al over te schakelen naar een nieuwe energie vorm. Het grote voordeel van duurzame energie is dat je ook een minder uitstoot hebt van kooldioxide, dat helpt tegen de opwarming van de planeet. De vormen van duurzame energie kan je terug vinden in het hoofdmenu. Een van de populaire voorbeelden hiervan is de zonne-energie. Een kern energie ontstaat door het splitsen van de kern uit een atoom. Dit noemen ze ook wel atoomwapens, dit is ook een vorm van energie, alleen is dit zeer schadelijk voor de mensheid waar je kanker van kan krijgen of andere lichamelijke letsels

Pas in 1973 zijn de eerste onderzoekers op zoek gegaan naar een nieuwe energievorm. Zo kwamen ze al rap een oplossing. Alleen zijn deze oplossingen moeilijk om in praktijk te gebruiken. Er bestaan nu al heel wat mogelijkheden om alternatieve energie op te wekken. Dit kan onderandere met enkele biologische methodes, deze methodes werken op het principe van gotosynthese. Het probleem is dat deze maar een klein beetje energie kan leveren tegenover de zon.

 

afvalverbrandingAfvalverbranding
De titel zal je niet veel zeggen, afvalverbranding is meer dan het verbranden van afval. Door het verbranden ontstaat er een energie! Deze energie kan energie leveren aan meer dan honderdduizend mensen stroom, wil jij hier bij horen, lees dan verder!

Het is een speciale vorm van energie, het heeft bijna alleen maar voordelen. Al de hopen vuilnis die we niet meer nodig hebben zal worden verbrand. Daar zijn we dus van af, en het levert ons energie op. Het recupereren van afval naar energie, klinkt niet slecht! Het enigste wat je nodig hebt is een afvalverbrandingsinstallatie en het afval. Deze installaties zorgen voor het afval in België die men niet meer kan recycleren. Deze ‘machines’ hebben veel meer CO2 uitstoot.

Groene stroom is eigelijk de algemene naam voor deze energie. De overheid streeft naar een 20 percent van alle energievormen in 2020 op groene stroom zal werken. Dit behelpen ze met speciale subsidies waardoor het aantrekkelijker word om deze energie te overwegen. Er zijn nu al heel wat bedrijven die groene stroom kunnen leveren via het net. Dus je kan het niet onderscheiden van de andere elektriciteit. Het gebruik van groene energie is een groot succes in nederland. Maar lieft 5 miljoen huizen hebben groene stroom.