Alternatieve energie in België > zonneboiler > De Installatie en Prijs van een Zonneboiler

De Installatie en Prijs van een Zonneboiler

installatie zonneboilerVooraleer men overgaat tot de installatie van een zonneboiler door een erkende installateur is het zeer handig om een goed overzicht te hebben van de kostprijs van een zonneboiler installatie in uw woning.

De prijs van een zonneboiler

De beste manier om een goede prijslijst samen te stellen van zonneboiler installaties is om een offerte aan te vragen bij verschillende installateurs in uw buurt. Een goede zonneboiler voor klein verbruik vind je al vanaf een kostprijs van ongeveer €4000 maar hou er rekening mee dat dit voor groot verbruik onvoldoende is en men genoodzaakt is om een grotere en ook duurdere zonneboiler aan te schaffen.

Het wordt dus aangeraden om een offerte te versturen zodat je de ideale zonneboiler koopt tegen de meest goedkope prijs.

Vraag via de volgende link een zonneboiler offerte aan waarbij je meerdere offertes van installateurs in je buurt krijgt toegestuurd.

 

De installatie van de zonneboiler

De installatie van de zonneboiler dient te gebeuren door een geregistreerde aannemer zodat u gebruik kunt maken van het fiscaal voordeel. Deze belastingvermindering is er gekomen om groene energie te promoten.

Naast het feit dat een geregistreerde installateur de installatie van de zonneboiler dient uit te voeren zijn er nog enkele dingen die verplicht zijn om te genieten van de belastingvermindering.

  • De zonnepanelen moeten tussen het oosten en het westen liggen via het zuiden
  • Een hellingshoek tussen 0 en 70° t.o.v. de horizon is verplicht

Zonneboiler op een plat dak

Het is ook mogelijk om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen via 2 methode, deze zijn wel iets ingewikkelder als bij de installtie van een zonneboiler op een traditioneel puntdak.

De eerste methode maakt gebruik van een folie die over het plat dak wordt uitgerold. Deze folie maakt gebruik van  amorfe siliciumcellen die net zoals zonnepanelen energie opwekken. Deze methode wordt tevens gebruikt in kunststof daken waarbij het volledige dak banen van amorfe siliciumcellen heeft lopen.

De tweede methode maakt gebruik van een hellend frame dat op het plat dak geplaatst wordt zodat er wel sprake is van een helling t.o.v. de horizon.

Merken van zonneboilers

Uiteraard bestaan er veel verschillende merken zonneboilers. Hieronder een lijstje van enkele bekende merken.

  • vailant zonneboilers
  • viessman
  • rivusol
  • izen zonneboiler
  • bulex zonneboilers
  • zen zonneboilers
  • junkers

Verschillende toepassingen van zonneboilers

Zwembad verwarmen met een zonneboiler

Het is ook perfect mogelijk om met een zonneboiler een zwembad te verwarmen. Speciale installaties zorgen ervoor dat deze eenvoudig zijn aan te sluiten op de pomp van het zwembad.

De vloerverwarming in combinatie met de zonneboiler

Vloerverwarming kan ook zeker worden overgenomen door de zonneboiler maar men dient er rekening mee te houden dat tijden de wintermaanden met weinig zon er zeker een andere manier van verwarming nodig zal zijn om de vraag aan warm water bij te kunnen houden. Het wordt dus aangeraden om deze te combineren met een gewone elektrische boiler.